onsdag 25 mars 2009

Choklad dröm


Kladdkakebotten

150 gr Smör
150 gr Smält mörk choklad
2 dl Socker
1 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
3 ägg

Klä en springform med bakplåtspapper låt pappret inte vara perfekt rakt:)för det gör en fin form på kakan om det är lite ojämt:) Grädda 175 gr i 20-25 minuter.

Allt blandas till en smet och lägges i den bakplåtsklädda springformen grädda och låt kakan kallna.

Topping

3 dl Vispad grädde
100gr Smält mörk choklad
2 Äggulor


Blanda i den smälta chokladen i grädden och rör ner äggulorna,bred gräddblandningen över den kalla kladd kakan som fortfarande skall ligga kvar i formen.Ställ formen i frysen och låt den stå där gärna över natten.Tag fram kakan ca 1 timme för den skall avnjutas och strö Dajmkulor över eller Nonstop :)


Ät och njut:)Säkert en riktig kaloribomb,men det är ju ändå mörkchoklad och det är ju faktiskt nyttigt ;)

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm så GOD!!Kram Mamma